Barion Pixel

A webáruházban a számodra is hatékony működéséhez kétféle sütit használunk.

Szükséges cookie-k
Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, ezért ezeket nem lehet letiltani.

Marketing cookie-k
Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a Te érdeklődési körödnek megfelelő reklámokat és termékeket jelenítsünk meg a webáruházban. Ezeket a cookie-kat le tudod tiltani, de kár lenne, mert egy csomó jó dologról maradnál le.

Kérjük ha egyetértesz, kattints az ELFOGADOM gombra, ha változtatni szeretnél ezen, akkor a Beállítások módosítása gombra. Köszönjük!

TIPPEK, TANÁCSOK A COLLORY SZILIKONFORMÁBAN TÖRTÉNŐ SÜTÉSHEZ

TIPPEK, TANÁCSOK A COLLORY SZILIKONFORMÁBAN TÖRTÉNŐ SÜTÉSHEZ

A kutyusod egyedi igényeire szabva (akár teljesen gabonamentesen is) saját magad készítheted el friss, kiváló minőségű alapanyagokból a jutalomfalatokat.

 

Milyen legyen a tészta állaga?

A tészta állagának hasonlónak kell lennie a sűrű palacsintatésztához. Elég sűrűnek kell lennie, hogy a kanálból csak lassan folyjon ki. A tészta optimálisan egy finomra pürésített, homogén massza.

 

Hogyan kerüld el a légbuborékok kialakulását?

Annak elkerülésére, hogy levegő kerüljön a tésztába, hagyd a tésztát a szilikonformába töltés előtt 30 percig pihenni.

 

Hogyan töltsd meg a szilikon formát?

1)   A szilikonforma mélyedéseibe simító kártyával vagy szilikon lapáttal simítsd a tésztát. Fontos, hogy csak a forma mélyedéseibe legyen a tészta, a mélyedések között húzd le a tésztát, nehogy összeragadjanak a kekszek.

2)   Használhatod a Collory adagolópalackot is a mélyedések megtöltésére. Fontos, hogy a tészta nagyon finomra legyen pürésítve, hogy a palack nyílása ne tömődjön el.

 

Hogyan szárítsd ki az elkészült finomságokat (kekszeket)?

1)   Sütőben való szárítás: Terítsd szét a kekszeket egy tepsiben és állítsd a sütőt légkeverésre kb. 60-70 C0-ra, majd szárítsd ki jól, több órán keresztül (kb. 3-5 óra). A sütő ajtaját egy fakanállal résnyire támaszd ki, hogy a nedvesség távozni tudjon.

2)   Zöldség/gyümölcs hálóban: Az elkészült kekszeket tegyük egy zöldség/gyümölcs hálóba és meleg, száraz helyen felakasztva szárítsd ki. Több napig is eltarthat, míg a kekszek alaposan kiszáradnak. Időnként rázzuk fel a kekszeket, hogy egyenletesen száradjanak és elkerüljük a penészedést.

3)   Aszalógép: segítségével szárítsd ki a kekszeket 70 C0-on, több órán keresztül (a kekszek méretétől függően), amíg igazán jól ki nem száradnak.

 

Hogyan tárold az elkészült finomságokat (kekszeket)?

1)   Zárt üvegben/edényben: akkor lehetséges, ha a kekszek 100%-ban szárazak.

2)   Nyitott üvegben/edényben: ha nem elég szárazak a kekszek, akkor így csak néhány napig állnak el.

3)   Fagyasztóban: ha nem akarod teljesed kiszárítani a kekszeket, úgy kisebb adagokban le is fagyaszthatod.