Milyen legyen a tészta állaga?
A tészta állagának hasonlónak kell lennie a sűrű palacsintatésztához. Elég sűrűnek kell lennie, hogy a kanálból csak lassan folyjon ki. A tészta optimálisan egy finomra pürésített, homogén massza.
Hogyan kerüld el a légbuborékok kialakulását?
Annak elkerülésére, hogy levegő kerüljön a tésztába, hagyd a tésztát a szilikonformába töltés előtt 30 percig pihenni.
Hogyan töltsd meg a szilikon formát?
1) A szilikonforma mélyedéseibe simító kártyával vagy szilikon lapáttal simítsd a tésztát. Fontos, hogy csak a forma mélyedéseibe legyen a tészta, a mélyedések között húzd le a tésztát, nehogy összeragadjanak a kekszek.
2) Használhatod a Collory adagolópalackot is a mélyedések megtöltésére. Fontos, hogy a tészta nagyon finomra legyen pürésítve, hogy a palack nyílása ne tömődjön el.
Hogyan szárítsd ki az elkészült finomságokat (kekszeket)?
1) Sütőben való szárítás: Terítsd szét a kekszeket egy tepsiben és állítsd a sütőt légkeverésre kb. 60-70 C0-ra, majd szárítsd ki jól, több órán keresztül (kb. 3-5 óra). A sütő ajtaját egy fakanállal résnyire támaszd ki, hogy a nedvesség távozni tudjon.
2) Zöldség/gyümölcs hálóban: Az elkészült kekszeket tegyük egy zöldség/gyümölcs hálóba és meleg, száraz helyen felakasztva szárítsd ki. Több napig is eltarthat, míg a kekszek alaposan kiszáradnak. Időnként rázzuk fel a kekszeket, hogy egyenletesen száradjanak és elkerüljük a penészedést.
3) Aszalógép: segítségével szárítsd ki a kekszeket 70 C0-on, több órán keresztül (a kekszek méretétől függően), amíg igazán jól ki nem száradnak.
Hogyan tárold az elkészült finomságokat (kekszeket)?
1) Zárt üvegben/edényben: akkor lehetséges, ha a kekszek 100%-ban szárazak.
2) Nyitott üvegben/edényben: ha nem elég szárazak a kekszek, akkor így csak néhány napig állnak el.
3) Fagyasztóban: ha nem akarod teljesed kiszárítani a kekszeket, úgy kisebb adagokban le is fagyaszthatod.