Leírás és Paraméterek
Élvezzétek a (majdnem) friss áfonyát még szezonon kívül is. A fagyasztva szárított áfonya egész évben olyan ízű, mint az éppen most érett áfonya. Rengeteg vitaminnal rendelkezik, amelyek a fagyasztva szárítás (liofilizálás) során nem pusztulnak el.
A gyorsfagyasztás megőrzi az aromát, az ízt, valamint a vitamin- és ásványianyag‑tartalmat.
Hogyan működik valójában a fagyasztva szárítás? Az áfonyát vagy más gyümölcsöket (akár zöldségeket is) mélyfagyasztásnak vetik alá, majd vákuumban lassan szárítják, hogy a vizet teljesen eltávolítsák. Ezáltal a gyümölcs visszanyeri jellegzetes könnyedségét, és megőrzi színét, aromáját és ízét. Ezenkívül a gyümölcs tele van vitaminokkal, amelyek úgy maradnak meg, mintha frissek lennének, mivel a hő nem hat rá. Az áfonyát nemcsak jellegzetes ízvilágáért, hanem magas C‑vitamin-, rost- és egyéb jótékony hatású anyagtartalma miatt is értékelik, mint például a flavonoidok és az antociánok, amelyek az egészségre kedvező antioxidánsok.
Összetevők: Fagyasztva szárított egész áfonya(Vaccinium Myrtilius) 100%.
Analitikai összetétel 100-ban: nyerszsír 2,1g - ebből telített zsírsavak 0,2g, szénhidrát 76g, fehérje 4,6g. Energiaérték 1557 kJ / 372 kcal