Leírás és Paraméterek
Vilgain Liofilizált banán – fagyasztással aszalt banán, ami ízben és tápanyagtartalomban szinte megegyezik a friss banánéval
A gyorsfagyasztás megőrzi az aromát, az ízt, a vitamin- és ásványianyag‑tartalmat.
Hogyan működik valójában ez a liofilizálás? A banánt vagy más gyümölcsöt (akár zöldséget is) mélyhűtésnek vetik alá, majd vákuumban lassan szárítják, hogy a vizet teljesen eltávolítsák belőle. Ezáltal a gyümölcs visszanyeri jellegzetes könnyedségét, és megőrzi színét, aromáját és ízét. Ezenkívül a gyümölcs tele van vitaminokkal, amelyek ugyanúgy megmaradnak, mint a friss gyümölcsben, mivel a hő nem hat rá. A banán eleve B‑vitaminokat, C‑vitamint, D- és E‑vitamint, valamint olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a vas, a kálium, a kalcium, a réz és a cink.
Összetevők: Fagyasztással aszalt banán 100%, szeletek.
100g tartalma | értéke |
Energiaérték | 1533 kJ / 381 kcal |
Zsírok | 1,1 g |
- ebből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrátok | 82 g |
- ebből cukrok | 67g |
Rost | 13g |
Fehérje | 5,4g |
Só | 0g |